2 Comentarii de pe Apologeticum
zoro a zis,
06/07/2009 la 5:37 PM
Eu nu am inteles care este mesajul parintelui Iustin..Daca vorbeste de “lepadare clara” sa ne spuna deschis care sint aceste situatii de lepadare !. Daca ne INDEAMNA la spovedit si la impartasit ,eu indraznesc sa intreb iarasi :la cine sa ne spovedim si sa ne impartasim? Eu am ferma convingere ca preotii care nu-l marturisesc pe Hristos (Sf.Treime),Duhul Sfint NU se mai poate cobori la slujbele lor! Noi,participind la o adevarata Sf. Liturghie ne impartasim in mod vazut si nevazut cu HRISTOS !Deci,noi daca participam AZI la asa zisele lor slujbe nu ar trebui sa ne intrebam :cu ce Duh ne impartasim? Cind Hristos nu este intr-un loc,obligat vine celalalt,cel rau.Credeti ca ne folosim intr-adevar de aceste slujbe si de Sf.Impartasanie ?Nu este ca si cum ai aduce un preot pagin intr-o biserica crestina sa faca Sf. Liturghie ? Nu este ca si cind in loc sa ne impartasim cu LUMINA LUI HRISTOS ne impartasim cu intunericul lui lucifer ,care abia asteapta sa ne intunece mintea ca sa primim pecetluirea mai usor si mai repede ? Credeti ca mai aveam atitia sfinti mucenici marturisitori in Hristos daca se lepadau de frica sau din alte motive si-i slujeau in ascuns lui Hristos? Mai erau ei placuti lui Dumnezeu,mai primeau ei ajutorul de la Bunul Dumnezeu in chinurile lor ?Daca nu-l marturiseau pe Hristos mai vorbea Duhul Sfint prin ei? AZI, prin preotii care se leapada de Hristos,cine vorbeste prin ei ? Un parinte spunea ca un preot lepadat de Hristos este ca un trup fara suflet . Este o pilda la viata Sf.Spiridon foarte frumoasa si clara. La un Sinod a dovedit ce inseamna SF.TREIME luind o caramida in mina si spunind ca Sf.Treime se aseamana cu caramida care are 3 elemente :pamint,apa si foc! Nu poti face caramida doar din 2 elemente! A strins caramida in mina si apa a curs jos,pamintul i-a ramas in mina si focul s-a ridicat in sus! Este o lucrare dumnezeiasca minunata !!! Deci ,asa este si cu lepadarea preotilor astazi ,lepadindu-se de Hristos ,ei nu-l pot avea pe Duhul Sfint sub nici un chip ! Am indraznit si mi-am spus si eu,pacatosul,aceasta convingere pentru ca nu primim aceste explicatii clare si la subiect despre aceste framintari si intrebari ale unor crestini din zilele noastre.Citeodata cind citesc unele comentarii imi creste inima de bucurie duhovniceasca ,iar pentru alte comentarii ma intristez si ma simt ca in Turnul Babel.Oare,nu toti avem aceeasi credinta si nu toti avem acelasi scop MINTUIREA ? Probabil ca nu vedem toti ca aceasta lupta este o lupta duhovnicesca si sabia crestinului este Duhul Sfint si scutul sau este postul, asa cum spunea un parinte .
admin a zis,
06/07/2009 la 6:53 PM
@ZORO
toate acceptarile de documente cu cip(caci ne identifica ca persoane) sunt considerate lepadari. Lepadarile duc la acceptarea pecetluirii. Sfatul este de a nu mai intra in acele biserici a caror preoti nu va vorbesc despre pericolul real al cipurilor si sa ne cautam duhovnici marturisitori carora le pasa de mantuirea ucenicilor lor.
Insa mesajul parintelui din aceasta inregistrare este de a ne pastra nadejdea, caci Bunul Dumnezeu nu ne va lasa, insa trebuie sa ramanem in credinta, sa marturisim pana la capat, pana la mucenicie si sa nu ne gandim ca suntem slabi…oricum suntem, insa cu Dumnezeu alaturi vom razbi orice greutate.
Canonul pe care parintele il da celor ce au luat acte cu cip este de a nu-i mai spovedi daca nu renunta la acel act.
Parintele a explicat in mai multe inregistrari aceste detalii. Rugati-va si Maica Domnului sa va povatuiasca sa luati decizia cea mantuitoare. Numai sa nu facem voia noastra.