salutari din departari
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
salutari din departari

revista celor nici prea-prea, nici foarte-foarte

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Despre parerea Parintelui RAFAIL Noica

In jos 
AutorMesaj
Salutari
Admin

Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

Despre parerea Parintelui RAFAIL Noica Empty
MesajSubiect: Despre parerea Parintelui RAFAIL Noica   Despre parerea Parintelui RAFAIL Noica EmptyVin 24 Apr 2009, 10:26

Despre parerea Parintelui Rafail Noica

Preluare de pe blogul Fantana

Comentariul lui fantana din aprilie 22, 2009 la 10:11 pm

"Ramasesem dator cu un raspuns legat de pozitia parintelui Rafail Noica si ma gandeam mai mult la o “intermediere” prin ucenici ai sai. Problema este ca parintele refuza ideea de “ucenic” iar cei ce au fost asumati la un moment dat in duhovnicie urmeaza acest cuvant. Ca urmare imi asum eu ce am inteles din cuvintele auzite de la cativa dintre acestia fara a le imputa in vreun fel parintelui.

Tot ce se intampla in biserica noastra, in tara si in lume sunt semne spre pocainta (oare vom urma acest cuvant care ne deschide calea spre vietuirea cu Domnul?). Daca raspundem cu revolutie nu am inteles conditia noastra si putem esua pe drumul nostru. In biserica este moment de rugaciune si pocainta. In vremurile din urma, cand va veni vremea pecetluirii, oamenii vor alerga sa primeasca pecetea, se vor bate pentru ea. Sa nu credem ca intr-o asemenea lume Romania va putea sa ramana o insula crestina.
Nu este un indemn spre primirea pasapoartelor cu cip.

Este la obiect pilda cetei de mucenici care mergeau spre locul martiriului si unul a rupt un afis al cezarului fiind omorat pentru aceasta, pierzand cununa pomenirii de catre biserica in cetele de mucenici ai lui Hristos."
Sus In jos
https://salutaridindepartari.forumgratuit.ro

Despre parerea Parintelui RAFAIL Noica
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Parintele Rafail Noica - Despre chemarea monahala, noiembrie 2006
» 28 iul. 2009 - Comunicat al Parintelui Justin despre controversa Aiud
» Ucenicii Parintelui IUSTIN si cuvinte ale Parintelui IUSTIN
» Mesajul Parintelui Iustin de Rusalii
» Predici ale Parintelui Dorin Piciorus

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
salutari din departari :: Subiecte vechi :: Duhovnici si ierarhi despre cipuri si pasapoarte biometrice-
Mergi direct la: