Pentru fiertura:
- 1/2 kg linte rosie, 2,5 litri apa, 1-2 morcovi, un cartof, o ceapa, sare.
Pentru sos:
- menta frunze uscata sau proaspata, boia turceasca de ardei, o lingura de bulion, o lingura de faina, putin ulei.
Cum se procedeaza: Se spala lintea foarte bine in mai multe ape, frecand-o bine de coji. Se pune la fiert impreuna cu celelalte. Se fierbe mult, 3 - 4 ore. Cand este deja fiarta, se zdrobeste lintea si celelelte cu telul sau cu un mixer manual. Pentru ca apa scade destul de mult, in timpul fierberii se mai poate adauga apa.
Intre timp, intr-o tigaie se pune la prajit menta in uleiul deja incins. Se prajeste foarte putin, ca sa nu se arda. Se adauga bulion si, eventual, putina faina si apa. Cand este gata, sosul se toarna peste fiertura.
Se toarna supa in farfurie si se pune deasupra boia turceasca de ardei.
Adresa de unde se poate cumpara boiaua turceasca de ardei o voi adauga mai tarziu.