salutari din departari
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
salutari din departari

revista celor nici prea-prea, nici foarte-foarte
 
AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr.

In jos 
AutorMesaj
Salutari
Admin



Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr. Empty
MesajSubiect: Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr.   Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr. EmptyMier 25 Feb 2009, 08:20

Senatorii au dezbătut problema numarului "666" din paşapoartele electronice

Preluat de pe site-ul Realitatea TV, 25 februarie 2009


Plenul Senatului a decis astăzi, cu 72 de voturi "pentru", trei "împotrivă", retrimiterea la Comisia juridică a OUG privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, dar dezbaterea a generat discuţii aprinse despre paşapoartele biometrice.

Dezbaterile pe marginea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate au început prin intervenţia preşedintelui Comisiei de politică externă din Senat, social-democratul Titus Corlăţean. El a ridicat problema datelor biometrice incluse în cip-ul paşaportului şi a cerut explicaţii despre posibilitatea ca "faimosul număr de înseriere care a stârnit emoţie" să poată fi eliminat.

Alţi senatori au ridicat problema "puternicului" curent de opinie al unor reprezentanţi ai opiniei publice şi ai cultelor religioase împotriva cifrei "666". "Pe o problemă atât de sensibilă secretarul de stat ar trebui să fie mai bine pregătit", a precizat senatorul PNL Emilian Frâncu, văzând că reprezentantul Guvernului nu are nicio informaţie despre "cifra malefică". "Cred că ne grăbim foarte mult cu adoptarea acestui act normativ", a completat el, susţinând că "apar probleme serioase" privind "acea cifră cu posibile efecte malefice".

Exasperat de intervenţiile colegilor săi, senatorul PNL Mircea Diaconu a ţinut să-i informeze că a avut ani de zile numărul de telefon 6663366. "Şi iată-mă: întreg, sănătos!", a adăugat el, vehement împotriva "ridicolului" luării în calcul a unor superstiţii în elaborarea proiectelor de lege. În schimb, a ridicat o altă problemă - "cine mai face încă o afacere bună cu statul?", sugerând că discuţiile ar trebui să fie centrate pe găsirea unor eventuale persoane "interesate" de a prinde un bun contract cu statul pentru emiterea unor noi paşapoarte.

Punctul de vedere al lui Diaconu a fost salutat de senatorul PSD Miron Mitrea. "Povestea cu afacerile rămâne o întrebare...", a afirmat el, susţinând că nu a fost convins de dezbateri că proiectul trebuie adoptat, ci dimpotrivă, deoarece nu se justifică graba adoptării actului normativ.

Pe de altă parte, s-au ridicat şi discuţii mai aplicate asupra subiectului. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a ridicat problema securităţii datelor stocate. El a exprimat temerea că în România nu există un sistem bine pus la punct de protejare a datelor biometrice stocate pentru paşapoarte şi care pot intra în posesia unor reţele infracţionale şi, astfel, folosite împotriva cetăţenilor de bună credinţă. "Nu ştiu dacă la nivelul României suntem pregătiţi pentru protejarea datelor", a subliniat senatorul UDMR.

Din partea MAI, s-au adus precizări senatorilor că paşaportul biometric include imaginea facială şi impresiunea digitală. Marica Moroşan, şefa Direcţiei de paşapoarte, a ţinut să sublinieze că nu crede în numerologie şi, mai mult, nu există o informaţie privind apariţia numărului "666". "Nu mi-a spus nimeni că ar exista această cifră", a comentat ea, subliniind că există oricum alternativa paşaportului simplu. Moroşan a menţionat că introducerea noilor prevederi este o cerinţă a Uniunii Europene şi a afirmat că, printr-o reglementare europeană, datele biometrice ale persoanelor pot fi folosite numai în scopul în care au fost create. "Germania are tot două elemente biometrice", a adăugat ea.

În final, senatorul PNL Varujan Vosganian a atras atenţia că "orice superstiţie vine din lipsă de informare", ceea ce generează "teamă".
Sus In jos
https://salutaridindepartari.forumgratuit.ro
Salutari
Admin



Numarul mesajelor : 462
Data de inscriere : 05/02/2009

Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr. Empty
MesajSubiect: Re: Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr.   Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr. EmptyMier 25 Feb 2009, 08:29

Superstiţiile senatorilor retrimit paşapoartele biometrice la exorcizat în comisii

Preluat de pe site-ul Antena 3, 25 februarie 2009


ANTENA3.RO // Plenul Senatului a decis miercuri, retrimiterea la Comisia juridică a OUG privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, nu fără ca unii parlamentari, mai superstițoși din fire, să se certe pe tema paşapoartelor biometrice. În ciuda asigurărilor venite de la MAI că numărul 666 nu există în aceste acte de identitate, senatorii au continuat să polemizeze pe tema "cifrei malefice" și să se opună pașapoartelor biometrice, considerate deja de reprezentanții Bisericii Române ca o "unealtă a Diavolului".

Senatorii s-au luat la harță după ce social-democratul Titus Corlăţean a propus ca "faimosul număr de înscriere,666, care a stârnit emoţie" să poată fi eliminat din aceste pașapoarte.

"Cifra malefică" se lovește de "superstiţia venită din lipsă de informare"

Degeaba președintele comisiei, social-democratul Toni Greblă a încercat să-i readucă pe senatori cu picioarele pe pământ. Greblă a încecat să explice colegilor reticenți că, numărul 666 nu există ăn aceste pașapoarte, în realitate, datele de pe acest acte conținând o fotografie şi amprentele "de la două degete". "Nu e nimic spectaculos, spectacular, acel număr 666 nu există. Nu e nimic deosebit, periculos", a mai spus Greblă, invocând și reglementările Uniunii Europene în domeniu.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a atras atenţia că "orice superstiţie vine din lipsă de informare", ceea ce generează "teamă". "Şi eu cred că ar trebui să mai cumpănim şi să facem o dezbatere", a subliniat el.

Propunerea lui Corlățean a găsit însă repede susținători în rândurile colegilor care au invocat și "puternicul" curent de opinie al unor reprezentanţi ai opiniei publice şi ai cultelor religioase împotriva cifrei "666". "Pe o problemă atât de sensibilă secretarul de stat ar trebui să fie mai bine pregătit", a precizat senatorul PNL Emilian Frâncu, iritat că reprezentantul Guvernului nu poate da nici o informație despre "cifra malefică".

Marica Moroşan, şefa Direcţiei de paşapoarte, a ţinut să sublinieze că nu crede în numerologie şi, mai mult decât atât, că nu există o informaţie privind apariţia numărului "666". "Nu mi-a spus nimeni că ar exista această cifră", a afirmat reprezentanta MAI.

Superstițiile senatorilor, luate în râs de Mircea Diaconu

Solemnitatea cu care senatorii făceau caz pe simbolistica acestui număr l-a scos din pepeni pe senatorul liberal Mircea Diaconu care a ţinut să-și informeze colegii din partid că a avut ani de zile numărul de telefon 6663366.

"Şi iată-mă: întreg, sănătos!", a afirmat Diaconu, pronunțându-se împotriva "ridicolului luării în calcul a unor superstiţii în elaborarea proiectelor de lege".

Diaconu le-a mai atras atenția senatorilor să lase superstițiile și să se întrebe mai degrabă cine are de câștigat din această afacere, în condițiile în care pentru emiterea noilor pașapoarte vor avea loc licitații publice.

Senatorul PSD Miron Mitrea s-a arătat de acord cu punctul de vedere al liberalului, apreciind la rândul său, că nu se justifică graba adoptării actului normativ. Ștafeta a fost preluată de senatorul UDMR Gyorgy Frunda care a ridicat problema securităţii datelor stocate și a vulnerabilității României în domeniu. "Nu ştiu dacă la nivelul României suntem pregătiţi pentru protejarea datelor", a subliniat senatorul UDMR, susținând că autoritățile nu dispun de un sistem bine pus la punct de protejare a datelor biometrice stocate pentru paşapoarte, care să le ferească de rețelele infracționale.

Marius Vulpe, Antena3.ro
Sus In jos
https://salutaridindepartari.forumgratuit.ro
 
Senatorii au dezbătut problema paşapoartelor electronice, 25 febr.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Senatorii au amânat introducerea buletinelor 666, Gandul, 11 febr. 2009 (vezi ordonanta mai sus)
» Modificarea Ordonantei Guvernului privind regimul juridic al cartii electronice de identitate
» Ministerul de Interne răspunde Forului Ortodox Român, 24 febr.
» Parintele IUSTIN catre senatorii Romaniei - 15 martie
» FOR cere explicaţii Patriarhiei Române, 27 febr. 2009

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
salutari din departari :: Subiecte vechi :: Evenimente si materiale documentare legate de cipurile biometrice-
Mergi direct la: